08 - 511 800 73 info@activegym.se

VÅRT UTBUD

Mindfulnessamtal

Är du fast i ältande och oro?

Känner du en hopplöshet och ifrågasätter mycket i ditt liv?

Mindfulness hjälper dig bli mer fokuserade och närvarande. Släpp taget och upplev ett större lugn i tankarna

Hjärnan har svårt att skilja på det som är verkligt och det som är påhittat. Därför gör den inte skillnad mellan det du tänker och det du upplever i verkligheten. Det innebär att om du tänker tankar som gör att du blir orolig eller stressad reagerar kroppen som om det verkligen var så. Du kan inte utesluta negativa tankar. Lär dig att hantera dem istället. Tankar är mentala händelser och bilder. Därför kan du bli stressad bara av att föreställa dig ett hot eller en svår situation som egentligen inte finns och som kanske aldrig kommer att inträffa. Kroppen reagerar ändå på hjärnans signaler. Tankar som kan vara stressande är till exempel: ”Tänk om barnen skadar sig”, eller ”jag kanske förlorar jobbet nu när företaget ska spara pengar”

Långvarig stress kan också leda till att du inte har några reserver kvar vid en stor påfrestning, till exempel om du får en sjukdom, hamnar i arbetslöshet eller om någon i familjen dör. Det är lättare att få ett avstånd till tankarna om du uppmärksammar tankar som just tankar och inte som fakta. Då kan till exempel oroande och negativa tankar få finnas där utan att du styrs lika mycket av dem.

Medveten närvaro, eller mindfulness som det också kallas, handlar om att leva i större medvetenhet om sig själv och det som finns just i denna stund, i nuet. När du är stressad är det är lätt att tankarna drar iväg och fastnar i planerande eller i oro inför framtiden. Eller i grubbel över något som redan hänt. Då kan det hjälpa att försöka träna upp sin förmåga att släppa taget om tankarna och i stället medvetet styra uppmärksamheten till det som sker just nu.

Ibland behövs stöd och hjälp från någon utomstående.

Det här är grundläggande för mindfulness:

  • Du är närvarande i stunden.
  • Du riktar din uppmärksamhet och din andning på känslor eller mot kroppen.
  • Du accepterar dina tankar och känslor utan att värdera eller döma dem.

Boka en timmes mindfulnessamtal!

Vi ses ute i naturen på rekommenderat avstånd.

Boka på info@activegym.se eller telefon 08 511 800 73

1 gång 500:- / 3 ggr 1200:-

Varmt välkommen önskar  Maili / Mindfulnessinstruktör

Active Gym

Centrumpassagen 10, 2tr. (Hiss finns)
186 31 Vallentuna

 

Kontakt

Telefon:

08-511 800 73

Mail: info@activegym.se

Fysisk aktivitet på Recept