08 - 511 800 73 info@activegym.se

VÅRT UTBUD

Här nedan hittar du de hälsotester vi erbjuder. Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig.

Hårmineralanalys
Håret ger svar!

Har du problem med trötthet, stress, nedstämdhet, PMS eller svullen mage? Dessa tillstånd kan bero på obalanser i kroppen som kan uppstå när vi inte t ex får i oss rätt näring eller stressar för mycket. Men hur vet du att din kropp får just den näring du behöver? En hårmineralanalys kan ge svar på dessa frågor.

Tre viktiga anledningar till att göra en hårmineralanalys:

* Stressanalys

* Förbättra din hälsa

* Misstänker att du har en toxisk belastning

Vid en analys får du en beskrivning över:

* Din mineral-och näringsstatus

* Balans och relationen mellan viktiga näringsämnen

* Eventuell förekomst av tungmetaller

* Din hormonella/endokrina balans

* Metabolisk typ och hur den påverkar kroppen

* Symtom och orsaker

Steg för steg:

1. Klippning – först tas ett prov på ditt hår, 150 mg.

2. Labb – håret skickas till ett laboratorium i USA, Trace Elements.

3. Resultatet – efter ca 3 veckor kommer svaret komplett med diagram och förklarningar.

4. Balansering – i analysrapporten ingår vilken kost och vilka kostillskott du ska äta.

Pris: Klippning och genomgång av ditt resultat 2050:-

 Maili Kärki Carlsson – Certifierad inom Hårmineralanalys

Hormontest (Dutchtest)

Emotionella, fysiska, psykologiska, miljömässiga eller kemiska påfrestningarna sänder alla signaler till kroppen och hjärnan att anpassa sig till stressen. Om stressen är kortvarig blir vi snart lugna igen och kan återhämta oss.

Problem brukar dyka upp först när stressen pågått ett tag. Då har den hunnit skapa hormonobalanser som ger symtom. Det kan handla om trötthet, infertilitet, hudproblem, ökad oönskad hårväxt, minskad sexlust, sömnproblem och humörsvängningar för att nämna några. Med en hormontest kan du få en komplett bild av kortisolstatus och relaterade hormoner.

Dutch-test som detta heter är en urintest som du gör hemma i lugn och ro. Du kissar på en pad 4-5 ggr under ett dygn. Sen skickas det till ett labb för analys. Du får svar på hur ditt östrogen, progesteron och testosteron ligger i förhållande till varandra, Du får också svar på ditt kortisol, melatonin, serotonin, B12, B6 mm

Test 4300:- + genomgång 600:-

Terapeut

Maili Kärki Carlsson

Hormontest

DNA-Health, DNA-Diet, DNA-Sport, DNA-Östrogen

 

Ett DNA-test ger bred information om olika hälsoaspekter. Den ger svar på vilka genetiska svagheter som finns och hur man kan förbättra förutsättningarna så att de inte utlöses och även hjälpa till att backa problem som redan uppkommit.

Du får svar på vilken risk du har för metabola sjukdomar, hjärt-och kärlproblem, metylering, oxidativ stress, insulinkänslighet, inflammation mm

Du kan också använda ett DNA-test för att förbättra dina träningsresultat och din återhämtning, hur och vad du ska träna för optimal effekt eller hjälp vid viktnedgång och vilken kost som passar dig bäst.

Östrogentestet rekommenderas för personer som har en släkthistoria med bröst, äggstocks eller prostatacancer samt kvinnor som lider av endometrios och pms.

DNA-testet ger svar på i vilken grad vi riskerar olika hälsoproblem. Vilken kost, näringsämnen och rörelse vi behöver för att må så bra som möjligt.

 

Pris: Från 2454:-

Active Gym

Centrumpassagen 10, 2tr. (Hiss finns)
186 31 Vallentuna

 

Kontakt

Telefon:

08-511 800 73

Mail: info@activegym.se

Fysisk aktivitet på Recept